24 Φεβ 2008

"Ο χορός των άστρων"

Ευανθία Ρεμπούτσικα, Ελένη Ζιώγα και Έλλη Πασπαλά μαζί στο cd «O χορός των άστρων». Η ισχύς των γυναικών εν τη ενώσει; Όχι απαραίτητα και όχι πάντα. Εν προκειμένω, η ισχύς ταλαντούχων γυναικών εν τη ενώσει. Με αποτέλεσμα δέκα ωραία τραγούδια, βασισμένα στις εξαιρετικές μελωδίες της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, που απλώνονται σε διάφορες μουσικές περιοχές και στους στίχους της Ελένης Ζιώγα. Στίχοι ερωτικοί, με ευαισθησία και συναίσθημα και με τη γυναικεία ματιά να κυριαρχεί.
Είναι πολύ τυχερές οι δυο τους, που τα τραγούδια τους ερμηνεύει η Έλλη Πασπαλά, στην πιο ώριμη ερμηνευτική της στιγμή. Φωνή από τις άριστες του τραγουδιού μας, μπήκε στο χώρο στις αρχές της δεκαετίας του ογδόντα με τις «ευλογίες» του Μάνου Χατζιδάκι και μέχρι τώρα έδρασε με κριτήρια αυστηρά καλλιτεχνικά και μόνο.
Στο «Χορό των άστρων», βρίσκουμε αυτό που απουσιάζει σήμερα από την ελληνική δισκογραφία: Την «αγία τριάδα» του τραγουδιού παρούσα. Συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής μαζί σε ένα ενιαίο κύκλο τραγουδιών. Σε μια εποχή που οι περισσότεροι τραγουδιστές καταφεύγουν στη λύση των πολυσυλλεκτικών δίσκων, μήπως κι έτσι καταφέρουν να… τσιμπήσουν το σουξέ.


(Η παραπάνω κριτική πρωτοδημοσιεύτηκε στο ηλεκτρονικό μουσικό περιοδικό "music corner").

Δεν υπάρχουν σχόλια: