27 Δεκ 2008

70 χρόνια

Το 2008 συμπληρώνονται 70 χρόνια από την ημέρα που εξέπεμψε για πρώτη φορά σήμα το Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας. Εβδομήντα χρόνια μετά, η ΕΡΑ επιστρέφει στο Ζάππειο και στο χώρο από όπου μεταδόθηκε η πρώτη εκπομπή με μια μεγάλη Έκθεση που αφηγείται την ιστορία του ραδιοφώνου στην Ελλάδα, από τις 8 Δεκεμβρίου ως τις 30 Ιανουαρίου.
Η έκθεση ξεκινάει μέσα από έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο που αναπαριστά το πρώτο στούντιο της Ραδιοφωνίας, όμοιο με αυτό που εξέπεμψε σήμα το ΕΙΡ στις 31 Μαΐου 1938. Μέσα από την περιήγηση στις αίθουσες της έκθεσης ο επισκέπτης βλέπει παλιά μηχανήματα ήχου, κονσόλες, μικρόφωνα, τεύχη του Ραδιοπρογράμματος, μοναδικές παρτιτούρες, σημαντικές υπηρεσιακές επιστολές και φυσικά πολλά παλιά ραδιόφωνα.
Στο τέλος της περιήγησης του Ζαππείου μια μεγάλη έκπληξη περιμένει τους επισκέπτες της έκθεσης. 5 studio θα διατίθενται για την ηχογράφηση εκπομπών. Με προκαθορισμένα ραντεβού, σχολεία και ιδιώτες θα ζουν την εμπειρία μιας εκπομπής, θα ηχογραφούν με τη βοήθεια των ειδικών και θα φεύγουν με το cd τους. Οι καλύτερες εκπομπές θα βραβευθούν και θα μεταδοθούν στο ραδιόφωνο.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά και ζωντανά, σε μια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα χωρητικότητας 200 ατόμων, 6 συναυλίες και 5 ραδιοφωνικές μεταδόσεις θεατρικών έργων με τη μορφή αναλογίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: