12 Φεβ 2009

Το «Εldorado» του Κωνσταντίνου Γιάνναρη


O Κωνσταντίνος Γιάνναρης, από τους σημαντικότερους και ουσιαστικά τολμηρούς ενεργούς σκηνοθέτες του κινηματογράφου μας, επιστρέφει στο θέατρο. Ανεβάζει στο θέατρο «Χώρα» τη μαύρη κωμωδία του Γερμανού Μάριους φον Μάγιενμπουργκ «Εldorado».
O Κωνσταντίνος Γιάνναρης αναφέρει χαρακτηριστικά για την παράσταση: Ένα τεράστιο κομμάτι της πόλης κατεδαφίζεται, καίγεται, θρυμματίζεται. Οι ντόπιοι ιθαγενείς εκδιώκονται και μαντρώνονται στα προσφυγικά στάδια ποδοσφαίρου. Η στρατιωτική επιχείρηση προελαύνει ανελέητη και από πίσω ακολουθούν οι μεγαλοεταιρίες και οι επενδυτές που οραματίζονται να κατασκευάσουν την καινούρια πόλη του μέλλοντος. Μια δυσλειτουργική ζάμπλουτη οικογένεια - ποτισμένη μέχρι το μεδούλι με την κουλτούρα και την μουσική της Ευρωπαϊκής παράδοσης - εμπλέκεται σε αυτή την άπληστη επένδυση από τον απατεωνίσκο γαμπρό ΑΝΤΟΝ. Ο πόλεμος έξωθεν κορυφώνεται αλλά οι ιθαγενείς με την απεγνωσμένη αυτοκτονική αντίστασή τους ανατρέπουν τα σχέδια των κατασκευαστών. Αντιμέτωπη με το φάσμα της επενδυτικής τους απώλειας η οικογένεια αρχίζει να πιέζει ανελέητα τον ΑΝΤΟΝ έως την αυτοκτονία. Το ΕΛ ΝΤΟΡΑΝΤΟ των ονείρων... η μυθική πόλη του χρυσού αποδεικνύεται ως ένας σωρός άνθρακες...

Από απόψε στις 21.30, στο θέατρο «Χώρα» / Σκηνή Νέα Χώρα (Αμοργού 20, Κυψέλη, τηλ. 210-86.73.945). Εισιτήρια: 22, 19 (φοιτητικό), 15 ευρώ.
ΠΑΙΖΟΥΝ: Θάνος Σαμαράς, Γιώτα Φέστα, Διόνη Κουρτάκη, Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Γιούλη Τάσιου και ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: