31 Μαρ 2009

«Απρίλη, ψεύτη!»

Τα τραγούδια του δίσκου:
1. Όμορφη μέρα
2. Σαντορίνη
3. Μάρκος και Άννα
4. Θεόφιλος Χατζημιχάηλ
5. Εχεμύθεια
6. Μη γυρίσεις
7. Αθήνα
8. Torpedo blues
9. Δωσ’ μου το ψέμα σου
10. Κόκκινος χορός

Περιεχόμενο:
Τέσσερα χρόνια μετά τα «Ζεστά ποτά» (1985), το δίσκο που τους σύστησε και τους καθιέρωσε, ο Χάρης και ο Πάνος Κατσιμίχας παρουσίασαν τον «Απρίλη, ψεύτη!», εδραιώνοντας για τα καλά τη θέση τους στα μουσικά μας πράγματα. Είχε μεσολαβήσει ο δίσκος τους «Όταν σου λέω πορτοκάλι να βγαίνεις» (1987).
Στον «Απρίλη, ψεύτη!», οι αδερφοί Κατσιμίχα, εκτός από τα δικά τους τραγούδια, μελοποίησαν δύο ποιήματα του Ανδρέα Εμπειρίκου, το «Θεόφιλο Χατζημιχάηλ» και την «Εχεμύθεια», από την ποιητική συλλογή «Ενδοχώρα» και ένα ποίημα του Γιώργου Σεφέρη, τη «Σαντορίνη», από τη συλλογή «Γυμνοπαιδιά». Επίσης, διασκεύασαν το τραγούδι του Lucio Dalla «Anna e Marco» («Μάρκος και Άννα»), στο οποίο έγραψαν ελληνικούς στίχους. Στο τραγούδι «Θεόφιλος Χατζημιχάηλ» συμμετέχει η Έλλη Πασπαλά.
Στο δίσκο συναντιούνται οι προσωπικές διαδρομές με τις ποιητικές ανάσες, τα χρώματα της πόλης με τους καθημερινούς σφυγμούς των ανθρώπων της. Κι αυτό γίνεται με τρόπο ώριμο και ενδιαφέροντα. Με τρόπο ιδιαίτερο, δηλωτικό της εξέλιξης στην τραγουδοποιητική δημιουργία των δίδυμων αδερφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: