30 Απρ 2009

Η Λένα Πλάτωνος live στο «Κύτταρο»

Η Λένα Πλάτωνος, η Ελληνίδα Laurie Anderson, η πρώτη που άπλωσε σουρεαλιστικά σεντόνια πάνω στις ηλεκτρονικές στέπες της μουσικής της, εμφανίζεται στο Κύτταρο για πέντε διήμερα, για δέκα αποκλειστικές παραστάσεις από τις 29 Απριλίου κάθε Τετάρτη & Πέμπτη.
Πέρσι, τέτοιο ακριβώς καιρό, μια παράξενη αύρα είχε απλωθεί σε ολόκληρη την Αθήνα, με αφορμή την έκδοση των Ημερολογίων της, του δισκογραφικού comeback της από την Οδό Πανός, αλλά και της συναυλίας της στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Αθηνών.
Φέτος, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, επιστρέφει σε μουσική σκηνή για να δώσει νόημα και αισθητική στη νυχτερινή ζωή της πόλης.
Μαζί της επί σκηνής ο Γιάννης Παλαμίδας, συνεργάτης της από το 1981, η Μάρθα Φριντζήλα, η Etten (τη γνωρίσαμε ως τραγουδίστρια του αγγλόφωνου συγκροτήματος Film), η Βικτώρια και ως guest ο Κ. Βήτα. Τις ενορχηστρώσεις υπογράφει η ίδια η Λένα Πλάτωνος με τον Στέργιο Τσιρλιάγκο, σταθερό συνεργάτη της τα τελευταία χρόνια, ο οποίος επίσης επιμελείται τις μίξεις και το programming.
Ένα κανονικό trip στον μουσικοποιητικό κόσμο της πιο τριπαριστής συνθέτριας, με σημείο εκκίνησης την ολοκαίνουργια Red Rosy και ενδιάμεσους σταθμούς το Σαμποτάζ, τις Μάσκες ηλίου, τα Λεπιδόπτερα, το Γκάλοπ, το Μη μου τους κύκλους τάρατε και, βέβαια, τα Ημερολόγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: