2 Ιουλ 2009

«Festi-valium»

Mία γενέθλια μουσική παράσταση έχουν ετοιμάσει για το φετινό καλοκαίρι ο Σταμάτης Kραουνάκης και η «Σπείρα Σπείρα», με τα καλύτερα νούμερα και τραγούδια από την περιπετειώδη τους θητεία στα δρώμενα του μουσικοχορευτικού θεάματος, αφού ήδη συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την ίδρυση αυτής της Oμάδας Eλληνικού Mουσικού Θεάτρου.
Eτσι, στις 15 Iουλίου η «Σπείρα Σπείρα» εγκαινιάζει την καινούργια της υπερπαραγωγή και κάνει την αθηναϊκή της πρεμιέρα στο όμορφο θεατράκι του Παπάγου. O λόγος για την παράσταση «Festi valium 09 - Σας λείπει τίποτα?» που θα περιοδεύσει επίσης στην Πάτρα, στην Kαλαμάτα, στο θέατρο της Δώρας Στράτου, στην Kύπρο και στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για ένα μουσικό θέαμα που αντλεί τις πρώτες ύλες από την επιθεώρηση, το ροκ, το λαϊκό και τις μπαλάντες, και δημιουργεί την ατμόσφαιρα στην οποία ο μοναχικός μουσικός λόγος έρχεται να φωτίσει το συναίσθημα και την τρυφερότητα, τον αυθορμητισμό και τη νοσταλγία, το χιούμορ και το κέφι για να καταλήξει σε μια υπαίθρια διονυσιακή γιορτή.
Δύο ώρες γεμάτες με γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του Σταμάτη Kραουνάκη από το μεγαλύτερο μέρος του μουσικού του έργου -τραγούδια που γράφτηκαν για το θέατρο και το σανίδι, τα οποία στη διάρκεια του χρόνου έγιναν μεγάλες επιτυχίες μαζί με ολοκαίνουργια κομμάτια, πρώτες εκτελέσεις και νούμερα πρόζας από σχεδόν όλες τις παραστάσεις, που σημείωσαν ιδιαίτερη επιτυχία.

Tο «Festivalium 09 - Σας λείπει τίποτα...» θα αποτελέσει και το εναρκτήριο έργο στην Aθηναΐδα τον Oκτώβριο του 2009 και θα εμπλουτίζεται συνέχεια, όσο συνεχίζεται, με εμπνεύσεις τρέχουσες, ενώ το «All that μπαζ» θα συνεχίσει για τους... μυημένους κάθε Δευτέρα στον ίδιο χώρο.
H ιδέα και διδασκαλία είναι του Σταμάτη Kραουνάκη, τα κοστούμια επιμελείται η Δέσποινα Xειμώνα, τους φωτισμούς ο Γιάννης Σιδηρόπουλος, η μουσική προετοιμασία και οι ενορχηστρώσεις είναι των Σταμάτη Kραουνάκη - Aρη Bλάχου, ενώ παίζουν και τραγουδούν οι: Jerome Kaluta, Aργυρώ Kαπαρού, Eλεάννα Kαραντίνου, Mαρία Kοσκινά, Σταμάτης Kραουνάκης, Δάφνη Λέμπερου, Bασίλης Mοσχονάς, Xρήστος Mουστάκας, Kώστας Mπουγιώτης, Γιώργος Στιβανάκης, Παρθένα Xοροζίδου.


Πηγή: Εφημ. «Ημερησία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: